In Faraway Meadows

Vocaal Ensemble Tien presenteert in voorjaar 2018 een inspirerend programma met koormuziek uit Letland. Prachtige muziek die in Nederland zelden wordt uitgevoerd, van grotendeels onbekende componisten als Janis Ivanovs, Helmer Pavasars en Peteris Vasks.

Er klinkt een waaier van stijlen en sferen, van toegankelijke en meer complexe harmonieën tot ingetogen meditatieve momenten en opzwepende volkse invloeden. Ook staan enkele verrassende composities uit de overige Baltische Staten, Oost-Europa en Rusland op het programma, van o.a. Arvo Pärt en Einojuhani Rautavaara. Het concert wordt geleid door de jonge Letse dirigente Krista Audere.

Zondagmiddag 10 juni 2018, 15:00 uur, Keyserkerk, Middenweg 148, 1462 HL Middenbeemster
Toegang: €15,00.  CJP/ Student/ Stadspas: €12,50 Kinderen t/m 16 jaar: €7,50

Zondagmiddag 24 juni 2018, 15:15 uur, Waalse Kerk, Walenpleintje, Amsterdam in de serie Couleur Vocale
Toegang: €15,00.  CJP/ Student/ Stadspas: €12,50 Kinderen t/m 16 jaar: €7,50

www.vocaal-ensemble-tien.nl

 

Altyd Seumer / Eternal Summer: locatievoorstelling

29, 30 juni en 1 juli 2018
Muziektheatervoorstelling met zicht op de akkers van de Bildtpollen

Deze grootschalige locatievoorstelling op een akker bij Zwarte Haan, met meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van ‘de Bilkert’ Willem van Haren. Hij leefde omstreeks 1700 en was diplomaat, grietman, reiziger en schrijver en ligt begraven in de van Harenskerk in St. Annaparochie. Schrijver van deze spectaculaire voorstelling is Bouke Oldenhof. De muziek is van Egon Kracht. Sjoeke-Marije Wallendal doet de regie, zij werkt nauw samen met de bekende Friese regisseur Jos Thie.

 

 

 

 

 

 

Altyd Seumer

 

Herauten op de Stelling       

 

 

 

 

 

 

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt ?
Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool) Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) u mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.