AGENDA

    Herauten op de Stelling

Duo Leeghwater  en Henk Zwart strijken neer in de forten van deze bijzondere verdedigingslinies, waarin het water werd ingezet om de vijand de pas af te snijden. Muziek en theater worden in stelling gebracht om het intrigerende verhaal van de forten en zijn bewoners  ten gehore te brengen.

DE MATTHEÜS VOLGENS HENK

De leukste Mattheüs op zakformaat!

In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht – en op eigenzinnige wijze – een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool en contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen.

Met: Henk Zwart (tekst, zang), Saskia Meijs (altviool), Marko Bonarius (contrabas), Martijn Grootendorst (video)

1 april  20.00 uur  Huis de Pinto  Amsterdam
8 april 20.30 uur   de Lawei          Drachten

KARMOZIJNRODE MEISJES (of De Chaos Die Wij Zijn) is een voorstelling over Russische avant-gardisten uit de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw. Dichters, componisten, beeldend kunstenaars, zwerfmonniken, zonderlingen, fantasten. Hooggestemde idealen die zich paren aan woeste experimenteerlust. Verstilde overpeinzingen en luidruchtige voordrachten. Roerig elan en tomeloze ambitie.
Maar ook: verdachtmakingen, manipulatie, terreur en angst.
Weg met de goede smaak! Weg met romantische slijmerigheid en diepzinnigheid! Weg met de zogenaamde begrijpelijkheid! Lang leve de associatieve logica! Schrijven als een vrachtauto in een salon! Een nieuwe mens, een nieuwe taal! Anarchistisch! Transrationeel! ZAOEM!

Met teksten van: Charms, Chlebnikov, Majakovski, Malevitsj, Meyerhold, Tatlin, Zabolotski en Joseph Stalin.

Spel & zang:
Henri Overduin, Guy Sonnen, Henk Zwart

9 april 16.00 uur  Ruigoord

             Vocaal Ensemble Tien
             o.l.v.  Hebe de Champeaux

       Songs & Folklore 

We zingen over schoonheid, hunkerende liefde, paradijsvogels en tortelduifjes, maar ook over gnomen en kobolden, bittere koude, en een moordzuchtige soldaat in een duister bos.
Met werken van Debussy, Ravel, Holst, Oltra, Kodály, Tormis en anderen.

22 april  Engelse Kerk, Amsterdam – 20.15 uur

23 april  Kerk Zuiderwoude –16.00 uur

kaarten via  Vocaal Ensemble TIEN

STICHTING THEATER OLYMPUS              presenteert 

                        AEOLUS 

Deze theatervoorstelling wordt gespeeld voor twee mensen met een ernstige meervoudige beperking die rolstoelgebonden zijn. Dat is het publiek. Per persoon kunnen maximaal twee ouders of andere begeleiders meekijken. Door deze kleine setting is de individuele ervaring het grootst en kan het verhaal het best worden beleefd.

speellijst op Aeolus