AGENDA

DIENST ZONDER GOD 

Vier keer per jaar, met de wisseling van de seizoenen, organiseert de Rode Hoed in samenwerking met zangeres en theatermaakster Ricky Koole een jonge, eigenzinnige dienst. In de drukte van de stad sta je anderhalf uur stil bij wat je belangrijk vindt.

De preek wordt altijd gehouden door een spraakmakende gast. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten. Ga zitten en laat je raken!

                                 DE MATTHEÜS VOLGENS HENK.

De leukste Mattheüs op zakformaat! In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht – en op eigenzinnige wijze – een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool en contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen. Met: Henk Zwart (tekst, zang), Saskia Meijs (altviool), Marko Bonarius (contrabas), Martijn Grootendorst(video)

“…Een stel gelouterde kunstenaars die zich gedragen zoals jonge types dat doen: impulsief, onbezonnen. De Matthaus Passion in één uur met één stem, altviool en contrabas. Die twee instrumenten hoor je vrijwel nooit, ze vallen bijna altijd weg in het orkest en dus weet niemand hoe mooi ze zijn”.                                  Joyce Roodnat –  NRC

“(…) het mooie van ‘De Mattheüs volgens Henk’ (is) dat de makers geen deconstructie nastreven. Eerder valt dit pareltje van een voorstelling te typeren als een bewust klein gehouden demonstratie van Bachs uniciteit, vernuft en emotionele overredingskracht. Het Erbarme dich is ook hier,slechts uitgevoerd door Meijs en Bonarius, werkelijk wonderschoon.                                                  Jaïr Tchong – Cultureel Persbureau

21-3 Broekerkerk Broek in Waterland 20.00 uur Broekerkerk

24-3 Roode Bioscoop Amsterdam  16.00 uur   Roodebioscoop

27-3 Grote- of Gudulakerk Lochem 20.00 uur Gudulakerk

29-3 Dorpskerk Huizum 20.00 uur Huizum 

          Vocaal Ensemble Tien     presenteert

                        Choral Inspirations

In dit programma onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen klinken bekende koorwerken uit de klassieke traditie, van Tallis tot Rachmaninov, elk geflankeerd door een moderne pendant: nieuwe muziekstukken van de hand van hedendaagse componisten die zich hebben laten inspireren door het oorspronkelijke werk van zijn of haar illustere voorganger.

Het programma Choral Inspirations is op zijn beurt geïnspireerd op het gelijknamige Britse initiatief van kamerkoor Sonoro, dat jonge componisten heeft gevraagd een stuk te schrijven op basis van een klassiek koorwerk waardoor zij zich geïnspireerd voelen.

Op het programma verder werken van Stanford, Wheeler, Bach, Sandström, Frances-Hoad en Treseder.

CONCERTEN

Zaterdag 13 april 2024
De Keijserkerk – Middenweg 148 – 1462 HL Middenbeemster
Aanvang 15.15 uur kaarten en info via Vocaal Ensemble TIEN

Zondag 14 april 2024
de Waalse Kerk  Walenpleintje 159 -1012 JZ Amsterdam aanvang 15.15 uur