Regisseur
2019

BELLAMY MANNEN KOOR

Ieder najaar komen mannen uit de Bellamystraat en directe omgeving wekelijks bij elkaar om een kerstprogramma in te studeren. In de week voor kerst geven we meerdere concertjes.

BELLAMY MANNEN KOOR

Ik mag deze fijne club mannen al een aantal jaren dirigeren.

CANTO GENERAL 2018

Canto General is gebaseerd op een aantal gedichten uit het gelijknamige werk van de Chileense dichter Pablo Neruda. Mikis Theodorakis heeft muziek gecomponeerd voor groot koor, muziek-ensemble en 2 solisten.

9 TO LIFE 2017

HIPSICK, unusual theatre

VISIONAIRE TIMBRES 2017

Ensemble Lumaka speelt het programma dat in 1926 door de beroemde harpiste Rosa Spier en vrienden gespeeld werd met toen splinternieuwe werken van Leo Smit, Claude Debussy, Maurice Ravel en Eugène Goossens; muziek in combinatie met originele teksten. Het is een tijdsreis terug naar 1926, een duik in andere tijden. Hoe dachten de mensen toen? Hoe hoorden zij deze toen splinternieuwe muziek? Wat beleefden ze toen in de concertzalen? Originele documenten, teksten, accessoires en natuurlijk de muziek wakkeren onze verbeelding aan om de tijdsgeest van het Interbellum te laten herleven!

DE VERTAALSLAGER 2016

Een speelse manier om kennis te maken met gebarentaal. In een kleine tent zie je verschillende gebaren geprojecteerd op het tentzeil. Wanneer je een gebaar goed uitvoert krijg je een visuele beloning.

HET ZAL EENS TIJD WORDEN 2015

Muziektheater over hoe we teren op de aarde. Over hoe we vastzitten in allerlei gewoonten en hoe we ons daar steeds bewuster van worden. Noortje Braat & Egon Kracht bouwen een zelfvoorzienend huis van restmaterialen en laten zien dat het anders kan.

FF ROMEO & JULIA 2015

Een speed-up versie van het welbekende Romeo & Julia. De voorstelling is gemaakt met gebruik van Creative Access. De voorstelling is geschikt voor iedereen; ook als je doof of blind bent, er is een braille-boekje aanwezig met het verhaal van Romeo & Julia.

KEAPMANSKEUNSTEN 2014

In 2012 dook in de archieven van Tresoar een complete Friese opera op, gecomponeerd door de Friese musicus Martinus Schuil (1842-1899). Schuil was in zijn tijd met zijn muziek bekend in Nederland en Europa. We mogen hem met recht de Friese Offenbach noemen. 

RUIKEN 2014

We hebben allemaal een neus, maar wat doen we er precies mee? Bij het Paviljoen RUIKEN op festival 5D moet je door een neusgat naar binnen! Ruiken, hoe gaat dat eigenlijk, wat gebeurt er? Hoe komt het dat geur en herinnering zo sterk met elkaar verbonden zijn en is het waar dat je gevaar kunt ruiken?

KRINGLOOP 2013

In Kringloop van Theatergroep WAK slijten drie mannen hun dagen in een wereld vol boeken. De boeken zijn hun werk, hun houvast en hun habitat. De dagelijkse routine wordt bepaald door raadselachtige maar onwrikbare regels, zorgvuldig bewaakt door het drietal zelf.

KLETSKOP 2012

5D voorstelling over het leven van een spastisch acteur voor Over het IJ festival

MENS 2012

5D voorstelling gemaakt en gespeeld door acteur met-en zonder beperking voor Over het IJ festival.

HJIR 2012

Absurde bewegingsvoorstelling gemaakt bij Tryater voor het Oerol festival.

SCHERP 2011

Festival 5D heeft 45 voorstellingen, acts, animaties en workshops die alle zintuigen op scherp zetten. In Scherp zijn de acteurs met- en zonder beperking, zowel maker als speler.

PLOINK 2010

PLOINK Muziekvoorstelling van DeuXcel voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie. Twee bosnimfen wonen op een verborgen plek in het bos. Ze vieren feest, maken muziek en stoeien met klanken. Ze kibbelen, maken grapjes en spelen met PLOINK!

DAKERAF 2010

NSGK, fonds voor het gehandicapte kind, bestaat 60 jaar, en dat vieren we met het festival 5D in Amsterdam-Noord. Er is theater, muziek, de verhalenboot, een rolstoeltoegankelijke uitkijktoren, dansen in de Spiegeltent en nog veel meer!

UMOJA 2010

Vijftien jongeren, vijf van Elleboog Amsterdam, vijf van muziekschool Sneek en vijf van het Albeda College afdeling Dans Rotterdam maakten een voorstelling die ze in Ethiopië, Kenia en Tanzania lieten zien. Daar maakten ze met jongeren uit Noorwegen en deze Afrikaanse landen ook gezamenlijke voorstellingen.

A MELODY TO ECSTASY 2010

De 1-mans familiemusical van Elise Lorraine. Langs liederen en liefdesbrieven legt een zangeres de puzzel van haar identiteit. Een verhaal dat gaat van radio-golven boven de Atlantische oceaan anno 1944 tot sampling en YouTube.

LACRIMAE 2009

Dirk Hooglandt componeerde een kameropera met barokke echo’s, geïnspireerd op het meesterwerk Stabat Mater van Pergolesi, maar ook met jazz en minimal invloeden. Een nieuw dramatisch, eigentijds muziekstuk voor twee zangstemmen en een saxofoonkwartet over verlies, verdriet en troost.