Zanger

DWALERS

Deze instabiele tijd vol onzekerheden maakt van ons allemaal dwalers, op zoek naar zekerheid en houvast … Der Wegweiser van Schubert, in een eigentijdse en eigenwijze bewerking van Bastiaan Woltjer, is het vertrekpunt van deze nieuwe mobiele voorstelling. Aan de hand van persoonlijke verhalen, pakkende nieuwe muziek en ontroerende liederen nemen de voorbijkomende dwalers u mee in een verrassende voorstelling, waarin een tandem een hoofdrol speelt.

DWALERS

Een modern wagenspel

DWALERS

Eigentijds muziektheater

2019

1000 KLEINE BALLETJES

Een muzikale voorstelling over de absurdistische, onwerkelijke werkelijkheid van Daniil Charms (1905-1942). Deze Russische dichter/schrijver werd tijdens zijn leven door de Stalinistische terreur monddood gemaakt. Op grond van zijn geschriften werd Charms in augustus 1941 gearresteerd en krankzinnig verklaard. Begin ’42 stierf hij eenzaam in een Leningradse cel. Tijdens de Duitse blokkade van Leningrad (Sint-Petersburg) waren z’n bewakers hem vergeten, waardoor hij van honger, uitputting en ziekte crepeerde.

Trio Strotski

Met 1000 KLEINE BALLETJES stort Trio Strotski u in een dik half uur durende, theatrale collage gestoeld op Charms’ excentrieke werken: bizarre verhaaltjes, nonsensicale poëzie en plotloze ‘voorvallen’.

1000 KLEINE BALLETJES

U bent getuige van de even wrede als absurde arrestatie van deze eigenzinnige schrijver, die zijn leven als kunstwerk beschouwde. De sinistere slapstick wordt ruimschoots gelardeerd met speciaal hiervoor getoonzette, supra-sonore (samen)zang.

Mattheüs volgens Henk

Henk Zwart & De Barockpuppies

The Bigger Picture Show

In het kader van ‘The Bigger Picture Show’ spelen Egon Kracht & the Troupe op verzoek van beeldend kunstenaar Robert Smit nieuw muziektheatraal werk bij diens magnum opus: een collagedoek van 16 bij 16 meter bestaande uit 32 tweeluiken.

Orlando Furioso 500

Een wonderlijk, groots, 500 jaar oud, Italiaans werk opnieuw verteld door een evenzeer wonderlijk gezelschap van personages, instrumenten en lichtprojecties. De Barockpuppies nemen u mee naar een wereld van verbeelding en illusie.

2018

Herauten op de Stelling

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt ? Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool) Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) u mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.

Altyd Seumer

Deze grootschalige locatievoorstelling op een akker bij Zwarte Haan, met solisten en meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van ‘de Bilkert’ Willem van Haren. Tekst Bouke Oldenhof. Muziek Egon Kracht. Regie Sjoeke-Marije Wallendal.

2016

Halte Pompstation

Concertreeks van Duo Leeghwater vertelt over gemalen, de dreiging van het water, de geschiedenis van de polder, droge voeten en het blijvend beheersen van het water.

Altyd Seumer

Deze grootschalige locatievoorstelling op een akker bij Zwarte Haan, met solisten en meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van ‘de Bilkert’ Willem van Haren. Tekst Bouke Oldenhof. Muziek Egon Kracht. Regie Sjoeke-Marije Wallendal.

2015

Oer Schubert

Wie was Franz Schubert ( 1797-1828) eigenlijk, waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal gelardeerd en geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald. Herman Peenstra bespeelt naast zijn vertrouwde accordeon ook de piano. De Barockpuppies nemen u mee naar een wereld van verbeelding en illusie.

2014

A Barockpuppies Carol

Gebaseerd op het verhaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Geheel in Barockpuppies-stijl worden kerstklassiekers in een nieuw jasje gestoken en vermengd met eigen composities

Waterwolf

Deze concertserie van Duo Leeghwater geeft op unieke wijze inzicht in de geschiedenis van het Haarlemmermeer.

IJsvorstin

Een straat-opera van Tryater is een muzikale theaterbeleving waarbij de wisseling van de seizoenen, de menselijke veerkracht en de schoonheid van de stad en muziek centraal staan.

Ghost Track

Blau Hynder - In de beslotenheid van de studio zien wij de wederopstanding van een grillige en onzekere man. In een intens samenspel met de technicus en de doorgewinterde muzikanten krijgt het rauwe album gestalte.