Zanger – 2

2019   

The Bigger Picture Show

In het kader van ‘The Bigger Picture Show’ spelen Egon Kracht & the Troupe op verzoek van beeldend kunstenaar Robert Smit nieuw muziektheatraal werk bij diens magnum opus: een collagedoek van 16 bij 16 meter bestaande uit 32 tweeluiken.

                                           
                                                                      DE MATTHEÜS VOLGENS HENK      

In deze Passietijd komt u er bijna niet onderuit om naar één van de vele uitvoeringen van de Mattheüs Passion van J.S. Bach te gaan. Maar wat is nu eigenlijk de essentie van deze hype? Henk zoomt in op de altviool en de contrabas. ‘Twee stemmen die je nooit hoort, omdat ze altijd opgaan in het geheel, maar ondertussen de mooiste melodieën spelen’, volgens Henk. Oordeelt u zelf, want zo heeft u Hem nog nooit gehoord!  De leukste Mattheüs op zakformaat!                                                               


2018

                                                       Herauten op de Stelling

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt ?
Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool) Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) u mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam. zie Media

 

Altyd Seumer

Deze grootschalige locatievoorstelling op een akker bij Zwarte Haan, met  solisten en meer dan 150 spelers en muzikanten, gaat over ‘het verlangen naar altijd meer’. Het is een kritische voorstelling over onze neiging tot verspilling. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van ‘de Bilkert’ Willem van Haren. Tekst Bouke Oldenhof. Muziek Egon Kracht. Regie Sjoeke-Marije Wallendal.

2017                                                                DE MATTHEÜS VOLGENS HENK

In deze Passietijd komt u er bijna niet onderuit om naar één van de vele uitvoeringen van de Mattheüs Passion van J.S. Bach te gaan. Maar wat is nu eigenlijk de essentie van deze hype? Henk zoomt in op de altviool en de contrabas. ‘Twee stemmen die je nooit hoort, omdat ze altijd opgaan in het geheel, maar ondertussen de mooiste melodieën spelen’, volgens Henk. Oordeelt u zelf, want zo heeft u Hem nog nooit gehoord!  De leukste Mattheüs op zakformaat!     Barockpuppies  media

2016

Met het concert op 25 september in het stoommachinemuseum in Medemblik is project Halte Pompstation ten einde gekomen. Een concert in het hol van landleeuwen, de stoommachines die het water getemd hebben! Het weekeind van 22 en 23 oktober gaat het roer om en spelen Duo Leeghwater en Henk Zwart op het festival Fort Noord, Leven op het donkerste fort. Een concert in de donkere ingewanden van het fort bij Spaarndam,  over de stelling van Amsterdam, wachtend op de vijand

                                                 

Halte Pompstation

met-duo-leeghwater-in-andijk

van Duo Leeghwater vertelt over gemalen, de dreiging van het water, de geschiedenis van de polder, droge voeten en het blijvend beheersen van het water. Een verhaal waar we elke dag mee geconfronteerd worden, waar talloze knappe koppen zich over gebogen hebben, waar boeken over vol geschreven zijn, en dat tot verbazing en bewondering heeft geleid tot ver over de grenzen. Een uniek en intrigerend gegeven binnen de Nederlandse geschiedenis. Veel mensen zullen zich echter niet realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat we hier nog steeds met droge voeten rondlopen. De waterwolf van nu is dan wel getemd, maar niet verslagen

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

2015

                                                    Oer Schubert

lfw-publi

Wie was Franz Schubert ( 1797-1828) eigenlijk, waar haalde hij zijn inspiratie vandaan ?

 

Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal gelardeerd en geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald.
Herman Peenstra bespeelt naast zijn vertrouwde accordeon ook de piano.

 

 

 

 

mattheus

De leukste Mattheüs op zakformaat!
In deze Passietijd komt u er bijna niet onderuit om naar één van de vele uitvoeringen van de Mattheüs Passion van J.S. Bach te gaan. Maar het urenlange zitten op houten kerkbankjes is niet voor iedereen weggelegd. En wat is nu eigenlijk de essentie van deze hype?

Barockpuppies

 

 

 

 

 

 

2014
                                                       A Barockpuppies Carol

barock-carolis gebaseerd op het verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens.
Geheel in Barockpuppies-stijl worden kerstklassiekers in een nieuw jasje gestoken en vermengd met eigen composities

 

 

 

                                                        Waterwolf

waterwolf
De concertserie van Duo Leeghwater geeft op unieke wijze inzicht in de geschiedenis van het Haarlemmermeer.

 

 

 

                                                               IJsvorstin

Tryater IJsvorstin - © Saris & den Engelsman

een straat-Opera van Tryater is een muzikale theaterbeleving, waarbij de wisseling van de seizoenen, de menselijke veerkracht en de schoonheid van de stad en muziek centraal staan.

 

 

 

 

                                                Ghost Track

ghosttrackBlau Hynder In de beslotenheid van de studio zien wij de wederopstanding van een grillige en onzekere man. In een intens samenspel met de technicus en de doorgewinterde muzikanten krijgt het rauwe album gestalte.

 

 

 

 

 

 

 

2013

                                                        Het Oog van Leonardo

egonkrachtleonardo is een volledig in het Nederlands gezongen voorstelling van Egon Kracht & The Troupe  Het team van spelers en makers is een uitzonderlijke mix van musici uit de pop, jazz en klassieke muziek, dichters, cabaretiers, acteurs, wetenschappers en beeldend kunstenaars.

 

 

                                                          Lytse Fryske Winterreis

lytse-fryske-winterreis

is een muzikaal theatrale uitvoering van de wereldberoemde ‘Winterreise’ De liederen worden in het fries gezongen en begeleid op accordeon.

 

 

 

2012

                                                           FIGARO, FIGARO, FIGARO

dsc_2212

‘rockopera buffa’ door Egon Kracht en the Troupe . Het is een muzikale missing link tussen Mozart, Queen, Zappa, Rossini, Nina Hagen, Monteverdi en anderen

 

 

 

 

2011

                                                            WAAARDE

waaarde
de kameropera van Egon Kracht, geïnspireerd op de roman ‘Gloed’ van Sándor Marái, is voor twee zangers en twee musici over vriendschap en verraad.

 

 

 

 

 

 

2009

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Jij verlaat mij voor dat ik jou verlaat

tis

De gezongen teksten van Schubert en Schumann sluiten aan bij de gebeurtenissen op het toneel, en dankzij de samenstelling van de muzikanten (cello,saxofoon en harp) krijgen deze op momenten haast een jazzy geluid.